Friday, February 11, 2011

MY belogg Usagi-can(うさぎ-san) -Sailormoon


Assalammualaikum w.r.t,,
Salam Perkenalan buat semua Kaki2 blogger (@@),,Yehaw peace no war!!

Sebermulanya~ Al-kisah:
Tahun 2011, membuka hati ini untuk bjinak2 menulis resepi utk dikongsi..Lalu I pun create akaun blog...dan fikir nak letak nama apa..??Ntah macam mana leh teringat ngan nama samaran time kelas bahasa jepun kat universiti...Time tu my sensei Shibahara Rika mintak cari nama samaran dalam bahasa jepun...tup..tup terfikir nama usagi....huhu yang watak sailormoon tu...Kecik2 dulu tringin sangat nak jadi sailormoon...Ntah ape2 kan..

So nak wat Review sikit kat sini hehe...

Masih ingatkah kamu pada watak Usagi yang pernah popular satu ketika dahulu dlm siri kartun anime Sailor Moon (セーラームーン Sērā Mūn?)?Usagi yang cute,manje dan kelakar tue~~ dan popular ngan ayat
" DENGAN KEKUATAN BULAN AKAN MENGHUKUM MU"


                                                       - Usagi da Sailor Moon-

  4 org kawan seperjuangan Usagi..Sailor Mercury, Sailor Mars, Sailor Jupiter n Sailor Venus..

                                                               -Geng Sailor-

Boyfriend dia pulak bernama Mamoru Chiba yg tak penah lekang ngan bunga ros merah dan tuxedo mask :p hee~
                                                                      
                                                              -Mamoru-san-
     

                                                           -Tuxedo bertopeng-

                                                              Usagi_Mamoru



Lirik Lagu: 

Maaf ku tak pernah berterus terang, bukan ku tak mempercayaimu..
namun sebelum ku berganti rupa ingin aku menemuimu…
ku kan bermandi cahaya bulan, dan cemerlang di malam yang cerah..
memang telah lama kurasakan ingin menolong yang lemah…
tiba2 keajaiban terjadi….
kekuatan muncul didiri…
untuk melawan smua kejahatan, kekuatanku harus digunakan…
menegakkan segala kebenaran, ini ke ajaiban alam…
Aku mempercayainya….


Semua ini hanyalah memori lama dan merupakan salah satu kenangan terindah di zaman kanak2....;D

Hehe...So kat kelas nihongo tu..i pilih nama usagi...maksud sebenarnya rebbit (ARNAB) huhu...tak besh kan..


So belog masakan nie pun nak taruk nama usagi la...peace...!!

Bukan Nak Berperangai macam kanak2 juz seronok2 jek...:p Motif utama tahun nie nak belajar masak..My hubby pandai masak..malu kat dia..:p So nak kena improve la...


K SELAMAT DATANG KE DUNIA BLOGGG.....SALAM






No comments:

Post a Comment